diumenge, 23 d’octubre del 2011

2a Sessió - Dilluns 24

Molt bona tarda!

Som-hi amb la 2ª Sessió! Dubtes, consultes, preguntes, comentaris... de la Sessió 1?

Per començar... fem un cop d'ull a la proposta del Ministeri:
http://recursostic.educacion.es/secundaria/edad/


Programari educatiu d'ús comú:

HOT POTATOES

Hot Potatoes és un sistema per a crear exercicis educatius que poden realitzar posteriorment a través de la web. Els exercicis que crea són del tipus resposta curta, selecció múltiple, emplenar els buits, mots encreuats, emparejamiento i variats.

Tutorial en Castellà del Programa:


Les petites eines de Hot Potatoes et permeten crear preguntes de multi-elecció interactiva, resposta curta, emplenar en l'espai, mots encreuats, i exercicis de desordenació d'una frase usant HTML i Javascript sense necessitat de tenir cap coneixement ni d'HTML ni de Javascript.


JQuiz. Permet elaborar 4 tipus de preguntes:
  • Preguntes de resposta múltiple a triar una o més. Es pot qualificar de forma diferent segons el grau d'error.
  • Preguntes de resposta curta que s'ha d'escriure lletra darrera lletra. També pot ser una sèrie de números d'un dibuix mut i espais a emplenar amb paraules.
  • Pregunta híbrida. Pregunta de resposta curta que després de, per exemple, dos intents es transforma en una pregunta de resposta múltiple.
  • Pregunta de multiselecció. S'han de seleccionar diverses respostes correctes en una sèrie de moltes més respostes.
JCrossMots encreuats que es poden emplenar on-line. Pots usar graelles de fins a 20x20 lletres.




JMatchUna sèrie de preguntes i una sèrie de respostes a aparellar. També pot ser una sèrie d'imatges i una sèrie de noms a aparellar o números d'un dibuix mut i una sèrie de noms a aparellar. Una llista d'objectes fixos apareixen a l'esquerra (poden ser imatges o text), i una llista d'objectes desordenats a la dreta.





JClozeText amb espais a emplenar amb paraules de resposta. Fins a 100 respostes correctes poden especificar-se per a cada espai en blanc, a més la possibilitat d'incloure una petita pista per a cada espai.




JMixText amb frases desordenes que cal ordenar. També es poden arrossegar paraules d'un lloc a un altre. Pots especificar fins a 100 respostes correctes distintes.



JCLIC



Quaderns virtuals és un entorn d'aprenentatge digital que permet crear materials amb diferents tipus d'activitats per tal d'avaluar el progrés i rendiment dels estudiants.
El projecte consta de diferents aplicacions (editor, visualitzador, generador web...), accessibles des de qualsevol navegador web amb connexió a Internet. A més, alguna d'elles (comara l'editor o el visualitzador) també disposen d'una versió que anomenem portable perquè permet treballar amb elles sense necessitat de disposar de connexió a Internet.
En aquesta secció de la web trobareu més informació sobre les característiques d'un Quadern així com de les seves aplicacions.
  • Característiques
    Informació sobre Quaderns Virtuals: quina és l'estructura d'un Quadern, quines aparences té per visualitzar-lo, quins tipus de preguntes pot contenir, quins estàndards fa servir...
  • Cerca d'Activitats: http://clic.xtec.cat/qv_biblio/act_list.jsp
  • Aplicacions
    Accés a les aplicacions (editor, visualitzador...) de Quaderns Virtuals. Per accedir a aquestes eines correctament reviseu els requeriments.

DESCARTES (Matemàtiques)
Unitats Didàctiques On-line (En castellà) http://recursostic.educacion.es/descartes/web/indice_ud.php

dilluns, 10 d’octubre del 2011

1ª Sessió: Dilluns 10

Benvinguda i presentació del curs:

Tal com consta en el Document per a l'organització i el funcionament de les escoles i dels centres públics d'educació especial, "l'ús de les TiC i dels recursos digitals ha d'afavorir la millora dels processos d'ensenyament aprenentatge i dels resultats escolars, així com donar suport a l'atenció de les necessitats educatives específiques i a la diversitat dels alumnes. Els alumnes han de desenvolupar la competència digital en tots els nivells educatius".




Enquesta prèvia: Anem a l'enquesta!

(com la puc crear? la puc usar amb els meus alumnes?)
.- http://es.surveymonkey.com
.- https://docs.google.com

Primeres aplicacions 2.0: treballem en xarxa, treballem tots a l'hora, però com ho organitzem?





On és el canvi doncs? Filosofia:
  • Utilitza tot allò que la xarxa ja t'ofereix, i el que encara no està creat... per què no ho fas tu? 
  • Desaparició del Software com a eina fonamental. Canvi a les eines "virtuals".

https://docs.google.com/document/edit?id=1BG01jSBQPSmVgswOjxYG_W2zxMYAh0-Tla4A3hel5GM&hl=ca

Més idees: http://www.slideshare.net/peremarques/29-modelos-didcticos-de-uso-de-las-aulas-20

El nostre curs: 

.- Es basa en un blog, que funciona com a entorn personal d'aprenentage. http://es.wikipedia.org/wiki/Entorno_Personal_de_Aprendizaje


Avantatges? 


Us animeu? 

Es pot considerar un blog d'aula de diverses formes: 

.- Un aparador per a penjar els textos creats en classe, la utilitat de la qual és la d'arxivat de textos. 

.- Un panell de notícies de tot tipus, la finalitat dels quals és informar. 

.- Un espai de comunicació entre alumnes-alumnes i alumnes-professors, el que proporciona retroalimentació. 

.- Una eina per a introduir als alumnes en el coneixement dels blogs i l'ús de les TIC. El sistema educatiu ha de salvar les desigualtats econòmiques i posar a l'abast de tots les noves tecnologies. Les estadístiques d'alumnes que no tenen ordinador a casa són, en molts centres educatius, alarmants. En aquest sentit, la pretensió és la de trencar desigualtats. 

.- Un espai obert a la participació de tots. I no només d'aquells que sempre aixequen la mà en classe. El blog dóna veu als quals no s'atreveixen a expressar-se en classe per timidesa, inseguretat i altres motius. 

.- Una eina d'expressió escrita que permet introduir textos que són fruit d'una reflexió o comentaris en els quals preval l'espontaneïtat, el que es pot utilitzar com pretext per a introduir als alumnes en la comunicació hipertextual.









Les presentacions com a eina: