dimecres, 23 de novembre del 2011

4ª Sessió: dijous 24

La Pissarra Digital


Quina és la diferència entre una PDI i una PD ?
Com que el software d’anotacions (tinta digital) i altres funcionalitats de les PDI (cortines i enfocaments, captura d’imatges...) resulten de lliure ús (en alguns casos), i es poden usar també amb les PD … La diferència està en la interacció : una PDI és una PD amb la que es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció. La PDI aporta la interactivitat i la disponibilitat d’infinits recursos de les TIC amb els avantatges de la pissarra tradicional (anotacions directes i immediates). - Manipular elements gràfics i multimèdia (moure, amagar, modificar), facilita l’explicació de conceptes i la realització d’exercicis . - Les classes resulten més dinàmiques i motivadores al sortir professor i alumnes a interactuar directament amb el punter: immediatesa, més autonomia i creativitat... que al treballar des de l’ordinador amb ratolí.
Tipus:

TECNOLOGIA DE LES PISSARRES DIGITALS INTERACTIVES

Les pissarres interactives poden utilitzar una de les diferents tecnologies de sensors per realitzar un seguiment de la interacció en la superfície de la pantalla, explicarem les més utilitzades:

Electromagnètica

S'utilitza un dispositiu especial com un punter, combinat amb una malla elèctrica continguda en la pantalla de projecció. Hi ha sensors magnètics per tota la pantalla que reaccionen i envien un missatge a l'ordinador quan són activats per el contacte del bolígraf magnètic. Aquesta detecció del camp electromagnètic emés per el punter permet la localització del punt senyalat. Les pissarres electromagnètiques són més precises que les altres PDI i també són molt resistents. Promethean.

Ultrasons–Infrarojos

Quan el marcador entra en contacte amb la superfície de la pissarra, aquest envia simultàneament una senyal de ultrasons i una altra infraroja de sincronisme. Dos receptors que s'instal·len en dos costat de la superfície reben els senyals i calculen la possició del punter. Aquesta tecnologia ens permet que les pissarres siguin de qualsevol material (sempre i quan sigui blanca i llissa per una correcta projecció). Són molt precises ja que a més tenim l'ultrasó junt amb la llum infraroja. eBeam i Mimio.

Resistiva o Tàctil

El panell de la pissarra està format per dues capes separades, l'exterior és deformable al tacte. La pressió aplicada facilita el contacte entre les llàmines externes i internes, provocant una variació de resistència elèctrica, el que ens permet localitzar el punt senyalat. Smart.


Usos de la PDI: D’una manera molt esquemàtica, i per entendre les possibilitats que aporta el programari de gestió, es podria dir que ens permet que una PDI actuï com a:

.- Una pissarra convencional (però pots afegir-hi tot allò que tu ja tens preparat)
.- Una pantalla de projecció (projectant documents, imatges, notícies, webs, etc)
.- Un ordinador (permet treballar-hi directament)
.- Una eina d’autor (pots crear els teus propis recursos)
.- Una carpeta de recursos (pots crear-ne de nous)

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td006/practica_2.html

El Programari Imprescindible:

.- Smart: http://smarttech.com/us/Support/Browse+Support/Download+Software
.- Mimio: http://www.mimio.dymo.com/en-EM/Support/Downloads/Windows.aspx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada